Välj en sida

Specialutrustning

För den teknikintresserade  presenteras här lite av vår utrustning.

ROV

ROV från SEABOTIX, LBV 200.

ROV:en är liten men mycket mångsidig och lämplig för inspektioner eller söka föremål på djup ned till 200m. Huvud syftet med ROVen är piplines inspektioner samt vara ett komplement till vårt övriga dykeri vid tex bärgningsarbete.

Den är utrustad med gripklo, sonar för att navigera efter och söka föremål tex pipelines eller vrak. Den har också en mycket bra video kamera med möjlighet att spela in hela uppdraget digitalt genom den 250m långa fiberoptik kabeln.

Fatboy, Varumärke, modell

En katamaran specialutrustad för dykarbete, med kran och fast monterat dyksystem, monitorer för hjälmkamera och inspektions kamera. Fast luftbank med kompressor för dykluft. Öppen akterspegel för lättare i och uppgång av dykare. Mycket stort arbets däck. Kan ta upp till 12 passagerare. Toalett, kök och värme finns i inomhus. Förflyttar sig snabbt utefter kusten då den gör ca 23 knop.

Rupert 28

En specialbyggd båt som är trailerbar och skall användas till högfartsutbildningar, dykeri samt ROV körning. Även utrustad med sonar för sök av större ytor under vattnet.

AnyTec 622

Snabbgående tålig båt i aluminium, trailerbar, ca 43 knop.

Sea•Doo XXX med räddningssele

Vattenskoter med räddningssläde för livräddning, kan lyftas ombord på dykerifartyget.